SMASH Makelaars van Sander van Meerten en Alexandra van der Schot zijn de makelaars van Voorburg, Leidschendam en Den Haag voor het succesvol kopen en verkopen van uw huis. Heeft u een verkoopmakelaar nodig voor het verkopen van uw woning of een aankoopmakelaar voor het vinden van een woning? Er zijn veel makelaarskantoren zoals Mares, Brix, C&D makelaardij, Meijs & Alink, Agterdenbosch, Dijkhuizen, de Bruyn en Tak, Doen, REMAX, de wekker, Fastgoed, WVK, Haahlanden, Hoogenboom, Emil, van Lieshout, van der Togt en ga zo maar door. Maar wij doen het net een beetje anders. Kies voor de nieuwste en beste makelaars van Voorburg Leidschendam, Den Haag en omgeving ( Rijswijk, Voorschoten, Delft, Nootdorp, Pijnacker, Wassenaar, Zoetermeer) voor het beste resultaat.

Om de juiste verkoop- of aankoopmakelaar te vinden, is het belangrijk de vraag te stellen: wat is voor mij de toegevoegde waarde van een verkoopmakelaar of aankoopmakelaar? Dus: wat kan de makelaar voor mij doen wat ik zelf niet kan of wil doen? Als je die vraag centraal houdt tijdens het vinden van de juiste makelaar, weet je zeker dat je de goede keuze maakt.

Verder is het belangrijk om op een aantal dingen te letten tijdens je zoekproces, die zetten we hier voor je op een rijtje.

Brancheorganisatie

Het is verstandig om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij NVM, VBO of Vastgoedpro. Deze brancheorganisaties stellen kwaliteits- en opleidingseisen aan hun makelaars. SMASH Makelaars is aangesloten bij VBO.

Stel kritische vragen aan de makelaar

Helaas bestaat er geen checklist die uitkomt op de makelaar die bij je past. Wel helpt het om vooraf duidelijke afspraken te maken en kritische vragen te stellen, zoals:

  • Hoe goed kent u de markt?
  • Wie gaat mijn huis verkopen of wie gaat mij begeleiden is dat de makelaar die langskomt of een assistent?
  • Hoe bepaalt de makelaar de woningwaarde?
  • Welke werkzaamheden vallen onder de courtage en eventuele opstartkosten en welke niet?
  • Welke bijkomende kosten kun je nog verwachten, zoals advertentiekosten bij verkoop woning?
  • Hoe zit het met de intrekkingskosten?
  • Waarmee wil je dat de aankoopmakelaar je helpt? Bijvoorbeeld bij het vinden van een huis, bij het bepalen van de waarde van een huis of het onderhandelen?

En natuurlijk het aller belangrijkste is er een persoonlijke klik. Uiteindelijk geef je deze persoon de sleutel van je huis om deze te verkopen of wanneer de makelaar je begeleidt bij een belangrijke en persoonlijke zoektocht namelijk jouw nieuwe thuis te vinden. Het is daarom erg prettig als je goed kunt opschieten met je verkoopmakelaar of aankoopmakelaar en dat de makelaar zich openstelt voor jouw wensen, voorkeuren en ideeën.

Informeer bij je vrienden en buren naar een goede makelaar

Het zoeken van een goede makelaar hoef je natuurlijk niet helemaal alleen te doen: je bent tenslotte niet de eerste die een huis gaat kopen. Informeer daarom eens in je directe omgeving naar een prettige en betrouwbare makelaars. Vraag bijvoorbeeld aan je vrienden, ouders, collega’s of je buren of zij een goede makelaar hebben die ze kunnen aanbevelen.

Kijk naar de recensies

Als je een aantal makelaars hebt gevonden waar je misschien verder mee wilt, ga dan vooral op zoek naar recensies van eerdere woningkopers en verkopers. Kijk hiervoor op de social media en google op internet wat je vindt over de makelaar. Ervaringen van eerdere woningkopers en verkopers geven een goed beeld!

Vraag naar de makelaarskosten

Bij het zoeken van een goede makelaar is het natuurlijk gunstig als je hier niet al teveel geld aan kwijt bent. Bespreek daarom samen wat de verkoopmakelaar of aankoopmakelaar voor je gaat doen en weet dat je mag onderhandelen over de makelaarskosten. De vergoeding (courtage) van makelaars is namelijk niet wettelijk vastgelegd. De meeste makelaars rekenen een vast bedrag of een courtage. Let op: soms vertellen de makelaars de kosten of courtage zonder te zeggen dat dit incl. of excl. btw is, wanneer dit excl. is dan komt er nog 21% btw bij.

Goede makelaar gevonden?

Blijf tijdens het verkoop of aankooptraject continu in contact met de makelaar. Hoe zorgvuldig je een makelaar ook kiest, pas tijdens het traject weet je of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Als de samenwerking onverhoopt niet goed gaat, dan wil je natuurlijk zo snel en goedkoop mogelijk van de makelaar af. Bespreek daarom van tevoren of hij / zij kosten (en zo ja, welke) in rekening brengt als de opdracht wordt beëindigd. Bij SMASH Makelaars werken wij op basis van No cure no pay!

SMASH makelaars de makelaar voor het kopen en verkopen van uw woning in Leidschendam en Voorburg