Een waardebepaling van uw huis door een officiële VBO-makelaar

Wat houdt een gratis waardebepaling voor uw huis in?

Voor een gratis waardebepaling van uw huis, komen we geheel vrijblijvend een keer langs. Daarbij ontvang je van ons een goede indicatie van de waarde van uw woning. De waarde wordt onder meer vastgesteld op basis van:

 • Referentiepanden bij u in de buurt (te koop en onlangs verkocht);
 • Hoe ziet de huidige woningmarkt er in uw wijk of plaats uit?
 • Gegevens uit het kadaster;
 • Uitgebreide beoordeling van uw woning ter plaatse;
 • En natuurlijk op basis van onze ruime ervaring in de regio.
 • Welk energielabel heeft uw woning?
 • Wat is de beste strategie voor de verkoop van uw woning?
 • Is er een gewenste snelheid voor de verkoop van uw woning?
 • Wat is een realistische vraagprijs voor uw woning?
 • Wat is de te verwachten verkoopopbrengst van uw woning?
 • Wat mag u verwacht van SMASH makelaars als uw verkoopmakelaar?

Wilt u een gratis waardebepaling van uw huis in Leidschendam-Voorburg, Den Haag of omgeving? Vraag geheel vrijblijvend één aan.

★★★★★4.5 Facebook en Google ★★★★★4.9

Wij van SMASH Makelaars doen ons huiswerk en nemen ruim de tijd voor u

Vooraf kijken wij alvast waarvoor vergelijkbare huizen bij u in de buurt verkocht zijn. Nadat wij bij u geweest zijn gaan wij uw woning vergelijken met deze woningen bij u in de buurt en maken wij in ons woondossier een waardebepalingsrapport voor u aan. Daarbij houden wij de huidige marktontwikkelingen zeer zorgvuldig bij om tot een zo betrouwbaar mogelijke waardebepaling te komen. Tijdens het gesprek nemen wij de tijd om u zo deskundig mogelijk te informeren over uw mogelijkheden. Een waardebepaling door een verkoopmakelaar van SMASH makelaars duurt ongeveer 30 minuten.

Voordelen van een verkoopmakelaar van SMASH Makelaars

 • Wij kennen de lokale woningmarkt als geen ander.
 • Gegarandeerd een goed advies over de marktwaarde van uw huis.
 • Nemen uitgebreid de tijd voor u en zijn zeer goed bereikbaar.
 • Bepalen in overleg met u de optimale verkoopstrategie.
 • Wij nemen al uw zorgen uit handen.

Bent u opzoek naar een makelaar die de Haagse regio goed kent Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Voorschoten, Berkel en Rodenrijs, Wassenaar, Zoetermeer of Den Haag; (YpenburgLeidschenveenMariahoeveBezuidenhoutBenoordenhoutStatenkwartierArchiepelbuurt,
VruchtenbuurtVogelwijkBelgisch parkCentrum Den HaagEscampHaagse HoutLaakkwartierSchilderswijkLoosduinenSegbroekScheveningen,
KijkduinOckenburgh en Wateringse Veld). Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor de verkoop of aankoop van uw woning. Met ons ervaren team van zelfstandige makelaars helpen wij onze klanten graag verder bij de aankoop of verkoop van hun woning. Wij werken met zeer aantrekkelijke tarieven en een waardebepaling van uw woning is altijd GRATIS! Mocht u uw woning willen verkopen, dan hoopt de makelaar u daar uiteraard bij te mogen helpen. Na de waardebepaling bent u hoe dan ook nergens toe verplicht. Het is volledig vrijblijvend.

Hoe werkt het?

Wij maken het aanvragen van een waardebepaling eenvoudig. U vult eenmalig uw huidige adresgegevens op onderstaand formulier in. Vervolgens neemt een van onze ervaren, lokale makelaars contact met u op om een afspraak in te plannen. De afspraak kan meestal al op zeer korte termijn ingepland worden, zodat u direct nauwkeurige duidelijkheid krijgt over de marktwaarde van uw woning

De makelaars van Leidschendam-Voorburg en Den Haag
Makelaar Voorburg Leidschendam Den Haag

Verwachting huizenmarkt 2023

De gestegen hypotheekrente heeft een flinke impact op de leencapaciteit en daarmee de huizenprijzen. De rentestand zal ook in 2023 naar verwachting op het huidige niveau blijven. Daar komt bij dat de hypotheeknormen iets strenger zijn geworden, ten minste als je geen inkomensstijging verwacht.
Ook de verslechterde economische omstandigheden spelen een rol bij de huizenmarktverwachting. Het prijsplafond voor energie gaat niet voorkomen dat het leven duurder wordt. Daarnaast is het de verwachting dat de economie in 2023 minder groeit. Dit zorgt ervoor dat het sentiment voor de huizenmarkt daalt.

Economen verwachten daarom dat er in 2023 minder woningen worden gekocht en dit werkt door in de huizenprijzen. Toch had het allemaal slechter kunnen uitpakken voor de huizenmarkt:

De verwachting is nog altijd dat de extreem hoge inflatie een tijdelijke situatie is, gedreven door hoge energieprijzen.

De ECB heeft fors ingegrepen om de stijgende inflatie een halt toe te roepen. Dit zorgt vertrouwen onder beleggers, wat weer resulteert stabiliserende en zelfs licht dalende hypotheekrente.

Wat zeggen de banken over de huizenprijzen in 2023?

ABN AMRO en ING hebben de verwachting voor de huizenprijzen naar beneden bijgesteld. Beide banken verwachten in 2023 een prijsdaling van 6%. Ook de Nederlandsche Bank (DNB) verwacht een prijsdaling van 6%.

Update: Rabobank is optimistischer en verwacht dat de huizenprijzen in 2023 gemiddeld met 4,2% dalen. De bank wijst erop dat door de huizenprijsdaling en loonstijging, koopwoningen beter betaalbaar worden, waardoor de bodem van de huizenprijzen sneller wordt bereikt.

Duurzame woning meer in trek door hoge energieprijzen

Woningzoekers letten meer dan ooit op het energielabel. Een energiezuinige woning wordt momenteel sneller en tegen een betere prijs verkocht. Dit betekent dat woningen met een goed energielabel minder last hebben van de huizenprijsdaling.

De makelaarsvereniging NVM becijferde onlangs dat een woning met energielabel C brengt momenteel gemiddeld 11,6 procent meer op dan een vergelijkbare woning met energielabel G. Deze prijsverschillen lopen naar verwachting verder op naarmate meer woningen te koop staan. Dit zet ook woningbezitters voor het blok om werk te maken van verduurzaming.