In de Woningmarktmonitor van januari 2022 voorspelt ABN AMRO dat de huizenprijzen in 2022 met 12,5% zullen stijgen en in 2023 met 5%. De bank denkt dat de huizenprijzen blijven stijgen, maar dat de stijging minder hard zal gaan. Philip Bokeloh, senior econoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO over de stijging:

Dit komt vooral omdat het opdrijvende effect van de lage hypotheekrente meer en meer in de huizenprijzen verwerkt zit. Behalve van de rente krijgen de huizenprijzen ook enige steun van de lonen. De loonontwikkeling blijft positief dankzij de krapte op de arbeidsmarkt en het economisch herstel dat in het verschiet ligt als de lockdownmaatregelen eenmaal zijn teruggedraaid. Het aantal woningaankopen zal, door het beperkte woningaanbod, het komende jaar verder afnemen. Na een daling van 5% in 2021 volgt een daling van 10% in 2022. Daarna kan in 2023 een herstel volgen. We denken aan een stijging van 5%.

Gratis verkoopadvies

Wil je weten of dit het juiste moment is om je woning te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een gratis verkoopadvies.

Bron:
Woningmarktmonitor ABN AMRO januari 2022