Hoe kiest u een goede makelaar? Lees de tips van SMASH Makelaars. U wilt uw huis verkopen en dat is al een hele stap op zich. Maar een makelaar kiezen kan vaak ook een moeilijke keuze zijn. Een goede makelaar kan namelijk het verschil maken en ervoor zorgen dat u uw huis sneller verkoopt. Lees hier de tips van SMASH Makelaars om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Een goede makelaar kan het verschil maken

Een makelaar is een vakbekwaam persoon die weet wat hij/zij doet en kan vaak stevig onderhandelen en de verkoop van uw woning versnellen. Als u een makelaar inschakelt hoe doet u dat dan? In de Haagse regio heeft u meerdere  makelaars kantoren en toch moet u daar de voor u de beste keuze uit maken. Maak van te voren altijd een lijst met criteria waaraan een makelaar voor u aan moet voldoen.

Maak een voorselectie aan de hand van uw criteria

In het begin van het proces doet u er goed aan om een aantal criteria op te schrijven waaraan u vindt dat een goede makelaar moet voldoen. Deze criteria kunnen  variëren van: persoonlijke aanpak, kennis van de regio en wat zijn de ervaringen van andere mensen. Aan de hand van deze criteria nodigt u een aantal makelaars uit voor een kennismakingsgesprek. Stel tijdens dit gesprek alle vragen die u wilt stellen en daarin mag u best kritisch zijn. De goede makelaar zal tijdens en na het oriënterende gesprek het verschil maken, want hoe was het gesprek? En wat doet de makelaar na het gesprek voor u?

Hier een aantal punten voor de makelaar die eventueel uw huis gaat verkopen;

  • Op basis van de gesprekken maak je een keuze voor een makelaar. Gevoelskwestie zal hierbij natuurlijk een grote rol spelen, maar ook:
  • Is de makelaar goed voorbereid en is er een plan van aanpak?
  • Is de makelaar onderscheidend? Heeft hij/zij kennis van de regio?
  • Is er een klik tussen jou en de makelaar?
  • Wat valt er binnen de aanpak van de makelaar? En zijn er geen extra kosten?

Over SMASH Makelaars

Heeft u vragen over dit bericht? Of kunnen wij u misschien verder helpen? Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij SMASH makelaars bent u in vertrouwde handen! Met ons kleinschalige makelaarskantoren in de Haagse regio,  is SMASH Makelaars een kantoor waar u geen nummer bent maar een persoonlijke aanpak krijgt.

JA, IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN