Wij hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet voordat je je huis gaat verkopen en wanneer de eerste kijkers komen. Het is nu dus het moment om te zorgen om je woning aantrekkelijk te maken voor een nieuwe bewoner. Je krijgt namelijk eerst de fotograaf op bezoek die je hele woning gaat vast leggen op beeld. Dit worden de foto’s die de potentiele kijkers op Funda als eerste te zien gaan krijgen. Dit is het moment van de eerste indruk en daarvoor krijg je maar 1 kans.

1: De eerste indruk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de eerste indruk is super belangrijk! Je huis moet er dus op Funda al op en top uit zien. Bij de eerste blik op het huis vormt de koper gelijk al een mening over het huis. Zorg voor schone ramen en een schone voordeur. Veeg de straat of de gang bij een appartement. Een mooie bloeiende plant bij de voordeur maakt ook al een verschil!

2: Zorg voor een opgeruimd huis

Hoewel het waarschijnlijk heel gezellig staat, al die accessoires, kaarsjes en verzamelingen, toch is het beter om ze tijdelijk even allemaal op te bergen. Teveel (persoonlijke) spullen kunnen potentiele kopers afschrikken. Spullen zoals de voederbakken van de hond, de kattenbak van de kat of de volle wasmand moeten tijdens de fotoshoot en de bezichtigingen niet zichtbaar zijn. Hier en daar een klein accentje is prima, maar hou het zo rustig mogelijk. Het maakt je huis ruimer en de kijkers kunnen zich direct indenken hoe het huis er uit zal zien met hun eigen spullen.

3: Maak schoon

Met alleen opruimen ben je er nog niet. Een schoon huis is net zo belangrijk. Er is niets erger als een vies huis fotograferen en bezichtigen. Maak je huis dus grondig schoon! Probeer voor de bezichtiging geurtjes als tabaksrook, etensgeur, de geur van huisdieren e.d. zoveel mogelijk te verwijderen en zorg dat alles stof en vetvrij is. Gebruik een lekker geurend schoonmaakmiddel zodat alles lekker fris ruikt.

4: Kleine klusjes

Er zijn van die kleine dingen in je huis die je zelf al niet eens meer ziet. Denk hierbij aan losse deurklinken, ontbrekende plinten, losse en kapotte drempels, een lamp die stuk is. Gooi even een kritische blik door je huis en pak deze kleine klusjes aan. Het kan ervoor zorgen dat je huis er een beetje karig uitziet wanneer alles loshangt terwijl het verder in prima staat is.

5: Een fleurige bos bloemen

Een bos bloemen kan écht het verschil maken! Hou je huis verder rustig en licht en voeg een beetje kleur toe door een bos bloemen neer te zetten. Bijna iedereen is wel dol op bloemen en het staat bovendien fris.