WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN NVM-MAKELAARS EN VBO-MAKELAARS?

De twee bekendste brancheorganisaties voor makelaars zijn de NVM en VBO, wat zijn de verschillen tussen deze twee makelaars organisaties?

DE VERSCHILLEN EN OVEREENKOMSTEN TUSSEN NVM EN VBO

Los van de verschillen zijn er natuurlijk ook een groot aantal overeenkomsten tussen de NVM-Makelaars en de VBO-makelaars. Zo zijn makelaars van de NVM en van de VBO beide aangesloten bij een vergelijkbare kwaliteitsregisters. Daarnaast werken beide makelaars organisaties steeds vaker samen om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor zijn over het algemeen de verschillen steeds minder groot en kunnen klanten van zowel NVM- als VBO-makelaars een vergelijkbare kwaliteit verwachten.

NVM en VBO Organisatie

Het grootste verschil tussen de NVM en VBO organisatie zit hem aan de ene kant in de grote van de organisaties. De NVM heeft van origine meer leden, maar steeds meer makelaars stappen over naar VBO. Beide organisaties kunnen gebruik maken van hetzelfde platform genaamd Funda. Dit platform heeft de grootste naamsbekendheid in Nederland voor alle woningzoekende.

Zelf uw keuze maken

Al met al kunt u als koper en / of  verkoper beter in een persoonlijk gesprek uw eigen mening vormen over de makelaar die tegenover u zit en proberen door onderzoek erachter te komen of deze een man/vrouw ook zijn afspraken nakomt. En dan maakt het eigenlijk niet meer uit of deze makelaar nu is aangesloten als  makelaar bij de VBO of NVM.