De vakantie is voorbij en misschien ben je tot de conclusie gekomen dat je huis niet meer voldoet aan jullie wensen, bijvoorbeeld door ruimtegebrek of een hoge energierekening bij jullie huidige woning. Dan heb je de volgende keuzes. Je kunt je huis verduurzamen, verhuizen of verbouwen. Maar wanneer ga je verduurzamen of ga je verbouwen en wanneer verhuizen? Is het voor jullie beter om andere woning te zoeken? Of is het juist slimmer om je woning te verbouwen/verduurzamen en of te vergroten?

Het is belangrijk daarom eerst jullie woonwensen en budget te bepalen.

Ga hiervoor naar een onafhankelijke financieel adviseur. Zij zetten de voordelen en nadelen van alle opties voor jullie op een rij. Daarnaast is het verstandig om een afspraak te maken met een betrouwbare makelaar. Wij van SMASH makelaars helpen jullie graag op weg met wat jullie huidige woning waard is en wat het verduurzamen of een verbouwing ongeveer zou gaan kosten. Ook geven wij tips over de bijkomende kosten waarmee je eventueel te maken krijgt bij verhuizen of verduurzamen/verbouwen. Met deze tips in het achterhoofd kun je bepalen of je jullie huis gaat verkopen of verbouwen/verduurzamen.

Voordelen:       

  • Je kunt kiezen of je in andere buurt, wijk plaats wilt wonen of juist in de buurt blijft wonen.
  • Je kunt door verbouwen meer ruimte te creëren, bijvoorbeeld met een aan-opbouw of dakkapel.
  • Waardevermeerdering van jullie woning: door verbouwen en of verduurzamen.
  • Je kunt je woning energiezuiniger maken.

Nadelen:

  • Het kan veel rommel en herrie in huis veroorzaken.
  • Het kan zijn dat jullie tijdelijk de moeten woning verlaten of dat jullie geen gebruik kunnen maken van jullie keuken of badkamer.
  • De kosten van een verbouwing kunnen hoger zijn dan de waardevermeerdering van jullie woning.
  • Het is een investering. Jullie hebben misschien (een deel) eigen geld, of hogere hypotheek nodig waardoor de maandlasten kunnen stijgen.

Meer weten neem contact op met SMASH makelaars; [email protected]