Koopt u liever een huis met energielabel A of een huis met energielabel G? Wij van SMASH makelaars kunnen het antwoord wel raden. Het energielabel van een woning is één van de belangrijkste aspecten waar huizenkopers naar kijken. Is het nodig om te investeren in verduurzaming als u uw huis in de verkoop gaat zetten of worden woningen met een laag energielabel nog steeds makkelijk verkocht?

Huizen met een laag energielabel zijn steeds moeilijker te verkopen

Het zal vast niemand ontgaan zijn, maar de energie- en gasprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. En dit heeft ook invloed op de woningmarkt. Men kiest liever voor een woning waarin de energieprijzen het laagst zullen zijn. Woningzoekers zijn ook bereidt om hier voor meer te betalen.

Een woning met energielabel A leverde eind 2022 7% meer op dan een woning met energielabel F. Eind 2022 was dit verschil slechts 2%.

Dat een woning met energielabel A meer geld oplevert is niet het enige. Woningen met een hoger energielabel worden ook nog eens sneller verkocht.

Een woning met energielabel A verkoop je gemiddeld in 25 dagen. Wilt u een woning met energielabel F verkopen, dan kan je ervan uitgaan dat uw huis gemiddeld 28 dagen te koop staat. Een huis met energielabel G heeft gemiddeld 30 dagen nodig (dit zijn gemiddeldes, het kan zijn dat uw woning sneller of minder snel wordt verkocht).

Genoeg reden om te starten aan de verduurzaming van uw huis!

Wilt u uw huis zo snel mogelijk en voor de beste prijs verkopen? Dan weet u wat u te doen staat. Naast dat verduurzaming u uiteindelijk meer oplevert, is het natuurlijk ook goed voor het klimaat. Maar welke stappen kan u nou zetten om uw huis te verduurzamen? Wij hebben een aantal dingen voor u op een rijtje gezet.

Manieren om te verduurzamen:

Tochtstrip:

Deze strips kunt u tussen deuren en kozijnen plaatsen, zo komt er minder tocht binnen en verliest u minder warmte. Ook via uw brievenbus kunt u veel warmte verliezen. Plaats een tochtafsluiter om dit probleem tegen te gaan.

Radiatorfolie:

Radiatorfolie brengt u aan op de muur achter de radiator of aan de achterkant van de radiator. Radiatoren stralen niet alleen warmte uit naar de kamer, maar ook naar de muur. Met radiatorfolie voorkomt u dit.

Isolerend raamfolie:

Raamfolie heeft dezelfde werking als radiatorfolie, maar dan voor op de ramen. Je verliest minder warmte in huis, waardoor je energiekosten lager blijven.

Dakisolatie:

Zorgt ervoor dat u in de winter warmte vasthoudt en dat uw huis in de zomer koeler is.

Warmteterugwinning:

Dit zorgt ervoor dat de warmte van wegstromend (douche)water gebruikt wordt om het koude water alvast voor te verwarmen.

Isolatieglas (HR++ glas):

Wil je geen raamfolie? Dan is een andere optie om te investeren in isolatieglas. Dit glas houdt de warmte in huis.

Vloerisolatie:

Zorgt voor minder tocht en vocht in uw huis, dit resulteert in een lagere energierekening.

Zonneboiler:

Met een zonneboiler kun je douchen op zonne-energie.

Zonnepanelen:

Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op door middel van het dag(zon)licht.

Gevelisolatie:

Eenvoudige manier om uw buitenmuren te isoleren.

Hybride waterpomp:

Deze warmtepomp verwarmt uw woning en wordt op de koude dagen geholpen door je cv-ketel. Dit betekent dat je veel minder gas verbruikt.

Het is verstandig om te investeren in het verduurzamen van uw huis. Dit zorgt ervoor dat u uw huis sneller én voor een hogere prijs verkoopt. Met deze tips bent u al een heel eind op weg. Meer weten maak een afspraak met ons.