Deze week ondertekenden Vesteda en Era Contour een contract voor verduurzaming en onderhoud van de appartementen en maisonnettes aan de Sir Winston Churchilllaan 375-805 in Rijswijk.

Rijswijk – Het appartementencomplex van Vesteda ligt tegenover het winkelcentrum Over de Bogaard en het stadhuis. Het complex is gebouwd in 1968, bestaat uit 12 woonlagen en is verdeeld in zes portieken. Het omvat 215 woningen van verschillende grootte; de grootste woningen hebben een vloeroppervlak van maar liefst 270 vierkante meter.

De verduurzaming bestaat uit het isoleren van gevels en het dak en het aanbrengen van HR++-glas in de kozijnen. Ook wordt een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem aangebracht. Door deze werkzaamheden verbetert het energielabel veelal van E naar B. De onderhoudswerkzaamheden omvatten het vervangen van de balustrade-hekwerken voor deels glas, verschillende herstelwerkzaamheden, schilderwerk en de herinrichting van de tuin aan de voorzijde. Alle werkzaamheden zijn in goed overleg met de huurdersvereniging tot stand gekomen.

De start van de renovatie is, ook in overleg met de huurders, een aantal maanden uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden in augustus starten. De oplevering wordt een jaar later verwacht.

Dit artikel verscheen eerder op grootrijswijk.nl