Woning fotograferen SMASH Makelaars

Een goede woningpresentatie is van groot belang als je je huis wilt gaan verkopen. Een potentiële woningverkoper kijkt als eerste naar de kwaliteit van je foto’s van de woningen die bij je te koop staan, het is dus belangrijk dat deze perfect zijn. Heb jij geweldige foto’s laten maken van jouw woning? Dan levert dit meer bezichtigingen op. Het is namelijk je visitekaartje van je huis.

Waarom zijn goede foto’s zo belangrijk? En waar moet je aan denken bij het maken van foto’s van je huis? In dit blog lees je er alles over.

Waarom zijn goede foto’s belangrijk?

Iedereen die op zoek is naar een woning begint zijn zoektocht online, zoals Funda. Een goede verkoop tekst is natuurlijk belangrijk, maar mensen lezen dit niet echt. Mensen kijken toch vooral eerst naar de foto’s. Als de foto’s niet direct aanspreken, dan zal een potentiële koper snel wegklikken. Heb je prachtige foto’s laten maken van jouw woning?

Dan zullen meer mensen een bezichtiging aanvragen en is de kans dat je jouw woning snel(ler) verkoopt vele malen groter.

Bij het maken van de foto’s is het belangrijk dat ze een goed en aantrekkelijk beeld van de ruimte geven en de sterke punten van jouw woning benadrukken. De ruimte is wat je verkoopt, niet het interieur. Een goede fotoshoot begint met een goede voorbereiding.
Onderstaande tips helpen je op weg.

Tips voor het maken van goede foto’s

Hoe kun je goede foto’s maken van je woning?

Maak je huis verkoopklaar

Voordat je begint met het maken van foto’s is het belangrijk dat je huis verkoop klaar is.

Dat betekent dat je huis goed opgeruimd, schoongemaakt en neutraal ingericht is. Niet alleen is dit goed voor de fotoshoot, maar ook voor de bezichtigingen die daarop volgen. Kleine decoraties en persoonlijke spullen dien je zoveel mogelijk te verwijderen. Als je een tuin hebt, zorg er dan voor dat deze er ook netjes bij ligt.

Voorbereidingen op de dag van de fotoshoot

Op de dag van de fotoshoot loop je nog eens met een kritische blik door je huis. Is alles netjes en schoon? Hangen de gordijnen recht en zijn de vloeren helemaal vrij van spullen? Zijn alle persoonlijke items zo veel mogelijk opgeruimd of uit het zicht? Is de wasmand leeg? Ligt de tuin er netjes bij?

Zorg voor goed licht

Voor een goede foto is de juiste belichting cruciaal. Je kunt je fotoshoot daarom het beste inplannen op een heldere dag. Dan weet je in elk geval zeker dat er voldoende licht in je huis valt. Dit geeft een fijne en open sfeer. Bij donkere foto’s krijg je vaak een somber gevoel. Het is sowieso belangrijk om foto’s te maken bij daglicht met de gordijnen helemaal open.

Gebruik een professionele fotograaf

Je kunt de foto’s natuurlijk zelf maken met je smartphone maken, maar wees wel kritisch op de kwaliteit van je foto’s. Als je camera niet goed genoeg is, dan worden de foto’s al snel wazig, donker of korrelig. Met dit soort foto’s weet je in elk geval zeker dat er geen bezichtigingen aangevraagd worden.

Wij zorgen ervoor dat alles gedaan wordt door een specialist. Deze heeft de beste apparatuur om de foto’s van je huis te maken. Verder wordt er ook een video van je woning gemaakt, dat doet het ook erg goed. Daarnaast worden er plattegronden van de woning gemaakt.

Conclusie

Het klinkt misschien gemakkelijk om even een paar foto’s te maken van jouw woning, maar fotografie is een vak op zich. Er zijn enorm veel omstandigheden waar je rekening mee moet houden. Schakel daarom gewoon een professionele fotograaf van de makelaar in. Dan weet je zeker dat het goed komt.

SMASH Makelaars

Ben je op zoek naar een woning in de regio Haaglanden? Sander van Meerten en Alexandra van der Schot helpen je graag in de zoektocht naar jouw droomhuis. Wij ondersteun je bij de beoordeling van de bouwkundige staat van het huis, ga mee naar de bezichtiging en adviseer je op het gebied van (eventueel achterstallig) onderhoud en de energiezuinigheid van de woning. Ook helpen wij je bij de onderhandeling en het opstellen van de koopakte.

Gecertificeerd

Je huis verkopen of aankopen? Ga vooral op zoek naar een gecertificeerd makelaar die je bijstaat in het verkoop- of aankoopproces. Je zet namelijk een belangrijke stap in je leven en dus is goede begeleiding..

Register Makelaar, duurzaamheidsadviseur, bouwkundig adviseur en universitair geschoolde marketeer ben je bij mij altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ik verzorg de volgende diensten:

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op.