Vraag een gratis betrouwbare waardebepaling van uw woning aan!

U wilt uw woning verkopen en weten wat uw huis waard is? SMASH Makelaars kan voor u een gratis waardebepaling van uw woning verzorgen. Kosteloos en zonder enige verplichting! Mocht u na de waardebepaling besluiten uw huis te verkopen wij werken wij op basis van No Cure, No pay.

Gratis betrouwbare waardebepaling van uw woning

SMASH makelaars vindt het belangrijk om zo vroeg mogelijk betrokken te raken bij uw toekomstplannen en komen daarom graag bij u thuis voor deze Gratis Waardebepaling. Op deze manier heeft u de kans om tijdens een persoonlijk gesprek al uw vragen te stellen en kunnen wij u zo goed en volledig mogelijk informeren over de waarde van uw woning en het juiste stappenplan. Bijkomend voordeel is dat wij kennis met elkaar kunnen maken. Wij vinden het belangrijk dat u een goed gevoel heeft over de makelaar die uw kostbare bezit moet gaan verkopen. Woont u in de Haagse regio; Voorburg ( zowel Oud VoorburgVoorburg (WestMidden en Noord), Voorburg BovenveenDamsigt en omgeving even als de wijk Essesteijn.), Leidschendam (de wijken DuivenvoordeDe Heuvel en AmstelhofDe PrinsenhofDamsigtDe RietvinkDe Zijde’t LienHet RaadhuiskwartierPark VeursehoutPark LeeuwenberghVerzetsheldenwijk en de plaats Stompwijk.), Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Voorschoten, Berkel en Rodenrijs, Wassenaar, Zoetermeer of Den Haag; (YpenburgLeidschenveenMariahoeveBezuidenhoutBenoordenhoutStatenkwartierArchiepelbuurt, VruchtenbuurtVogelwijkBelgisch park, Centrum Den HaagEscampHaagse HoutLaakkwartierSchilderswijkLoosduinenSegbroekScheveningen, KijkduinOckenburgh en Wateringse Veld). Neem dan contact met ons op. Klik hier voor een vrijblijvend gesprek en een gratis waardebepaling van uw huidige woning.

Wilt u weten wat uw woning waard is?

Een waardebepaling duurt ongeveer 30 minuten. Het is handig zoveel mogelijk gegevens van uw huis voorhanden te hebben, want hoe meer details onze makelaar over uw huis te horen krijgt, des te nauwkeuriger wij de waarde van uw woning kunnen inschatten. Let wel, de waarde die onze makelaar inschat is bij verkoop in de huidige markt van vandaag! Als u dus over een half jaar besluit uw huis te gaan verkopen kan de marktwaarde inmiddels gewijzigd zijn. Het is verstandig dan even samen de situatie te bekijken.

Deze gratis waardebepaling is geen taxatie. Bij een taxatie wordt een uitgebreid rapport gemaakt, hetgeen u bijvoorbeeld nodig heeft ten behoeve van een hypotheekaanvraag. Ook deze kunnen wij voor u regelen.

Gratis waardebepaling van uw huis in Leidschendam, Voorburg en Den Haag

Verwachting huizenmarkt 2023

De gestegen hypotheekrente heeft een flinke impact op de leencapaciteit en daarmee de huizenprijzen. De rentestand zal ook in 2023 naar verwachting op het huidige niveau blijven. Daar komt bij dat de hypotheeknormen iets strenger zijn geworden, ten minste als je geen inkomensstijging verwacht.
Ook de verslechterde economische omstandigheden spelen een rol bij de huizenmarktverwachting. Het prijsplafond voor energie gaat niet voorkomen dat het leven duurder wordt. Daarnaast is het de verwachting dat de economie in 2023 minder groeit. Dit zorgt ervoor dat het sentiment voor de huizenmarkt daalt.

Economen verwachten daarom dat er in 2023 minder woningen worden gekocht en dit werkt door in de huizenprijzen. Toch had het allemaal slechter kunnen uitpakken voor de huizenmarkt:

De verwachting is nog altijd dat de extreem hoge inflatie een tijdelijke situatie is, gedreven door hoge energieprijzen.

De ECB heeft fors ingegrepen om de stijgende inflatie een halt toe te roepen. Dit zorgt vertrouwen onder beleggers, wat weer resulteert stabiliserende en zelfs licht dalende hypotheekrente.

Wat zeggen de banken over de huizenprijzen in 2023?

ABN AMRO en ING hebben de verwachting voor de huizenprijzen naar beneden bijgesteld. Beide banken verwachten in 2023 een prijsdaling van 6%. Ook de Nederlandsche Bank (DNB) verwacht een prijsdaling van 6%.

Update: Rabobank is optimistischer en verwacht dat de huizenprijzen in 2023 gemiddeld met 4,2% dalen. De bank wijst erop dat door de huizenprijsdaling en loonstijging, koopwoningen beter betaalbaar worden, waardoor de bodem van de huizenprijzen sneller wordt bereikt.

Duurzame woning meer in trek door hoge energieprijzen

Woningzoekers letten meer dan ooit op het energielabel. Een energiezuinige woning wordt momenteel sneller en tegen een betere prijs verkocht. Dit betekent dat woningen met een goed energielabel minder last hebben van de huizenprijsdaling.

De makelaarsvereniging NVM becijferde onlangs dat een woning met energielabel C brengt momenteel gemiddeld 11,6 procent meer op dan een vergelijkbare woning met energielabel G. Deze prijsverschillen lopen naar verwachting verder op naarmate meer woningen te koop staan. Dit zet ook woningbezitters voor het blok om werk te maken van verduurzaming.

Verwachting huizenprijzen in 2022

De vraag naar koophuizen is nog steeds groot. Combineer dat met de nog steeds relatief lage hypotheekrente en maatregelen waardoor meer geleend kan worden. Dan is een verdere huizenprijsstijging ook dit jaar onvermijdelijk. Tegelijkertijd loopt de huizenmarkt tegen grenzen aan. Hoe ver willen en kunnen potentiële kopers gaan om aan een huis te komen? Dit sentiment kan een rol gaan spelen bij de huizenmarkt verwachting voor 2022.

Huizenprijzen blijven in 2022 stijgen

Dat de huizenprijzen in 2022 blijven stijgen, daar zijn de economen het wel over eens. De afgelopen maanden hebben verschillende economische bureaus hun verwachting gegeven.

  • Rabobank verwacht een huizenprijsstijging in 2022 van 11,5%.
  • De meest recente verwachting van ABN AMRO is een prijsstijging van 12,5%. Eerder ging de bank nog uit van 10%.
  • ING verwacht een prijsstijging van 9,9%

Met deze percentages zouden we gewoonlijk niet snel van ‘afkoeling’ spreken. We hebben echter een uitzonderlijk jaar op de huizenmarkt achter ons. Daarin steeg de gemiddelde huizenprijs met bijna 15%. Zie ook onderstaande grafiek. Daarmee vergeleken kunnen we dus stellen dat de huizenprijzen in 2022 naar verwachting iets minder hard stijgen.

Prijsstijging 4de kwartaal 2020

In het laatste kwartaal van 2020 stegen de transactieprijzen in de Haagse regio maar liefst met bijna 6% ten opzichte van het jaar ervoor. Op dit moment is in de regio Haaglanden meer vraag naar woningen dan er woningen aangeboden worden. Dit is de voornaamste reden dat de woningen in de regio Haaglanden zo blijven stijgen.

Prijsstijging Koopwoning 2021

koopwoningen waren in juli 16,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging na oktober 2000, toen de koopwoningen ook 16,3 procent duurder waren dan het jaar ervoor. De prijsstijging zet in de zomer gewoon door, waardoor huizen bij verkoop nu ruim 74 procent duurder zijn dan in juni 2013. Dat blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Sinds 2013 lopen de grafieken omhoog. In 2019 leek het tij te keren, maar in het coronajaar 2020 braken de woningprijzen tot ieders verrassing records.

Overweegt u om te verhuizen? Of wilt u weten wat uw woning waard is? Dit is het moment! Plan direct een afspraak in om u overwaarde te laten bepalen en krijg zicht op u toekomst mogelijkheden.

Vier op de vijf huizen zijn eind 2021 boven de vraagprijs verkocht

Van de koophuizen die in het afgelopen kwartaal zijn verkocht, is zo’n 80 procent voor meer dan de vraagprijs van eigenaar verwisseld. Dat blijkt donderdag uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. De organisatie meldt ook dat de gemiddelde prijs in de laatste drie maanden van vorig jaar 20,7 procent hoger was dan een jaar eerder. Doordat de vraag naar koophuizen groot is en er maar amper aanbod is, bieden kopers meer voor een woning. Eind december stonden 15.600 woningen te koop. Dat is het kleinste aanbod sinds de NVM in 1995 begon met het bijhouden van de cijfers. Potentiële kopers kunnen nu gemiddeld uit 1,3 huizen kiezen. Het krappe aanbod en het overbieden zorgden ervoor dat in het laatste kwartaal van vorig jaar gemiddeld 438.000 euro is betaald voor een huis.

Bent u benieuwd wat uw woning waard is in de huidige markt?

Natuurlijk bent u benieuwd naar de waarde van uw eigen appartement of huis om zo te weten wat uw mogelijkheden zijn voor de aanschaf van uw nieuwe woning die u wellicht al op het oog heeft. Een waardebepaling van uw eigen appartement of huis dat u van plan bent te gaan kopen is een gratis service die wij u graag aanbieden. Op deze manier kunnen wij u helpen uw huidige woning makkelijk te verkopen en uw nieuwe huis zonder zorgen aan te kopen.

Wanneer een waardebepaling?

U kunt om verschillende redenen een gratis waardebepaling van uw huis laten uitvoeren.

  • Hoge WOZ waarde. Het kan voorkomen dat de WOZ waarde te hoog is ingesteld en dat kan doorwerken in bepaalde heffingen en belastingen. SMASH makelaars helpen u graag verder wanneer u bezwaar wilt maken. Wij zijn bekend met alle regels en belangrijke informatie die nodig zijn om bezwaar te maken op de hoogte van uw WOZ waarde.
  • Een huis kopen. U heeft een huis gezien en wilt weten of de vraagprijs wel realistisch is. SMASH makelaars voert voor u een gratis waardebepaling uit waarmee u een reële waarde heeft waarmee u verder kunt.
  • Uw huis verkopen of verhuren. Met de gratis waardebepaling van SMASH makelaars heeft u een realistisch beeld van de vraagprijs van uw woning.

Gedegen onderzoek

Tijdens de Gratis Waardebepaling van uw woning vertellen wij u nooit direct wat de waarde van uw woning is. Omdat iedere woning anders is gaan wij na ons eerste contact een gedegen onderzoek doen met vergelijkbare woningen bij u in de buurt. Tevens vertellen wij u wat u allemaal kunt verwachten bij de verkoop van uw woning en adviseren wij u over het beste verkooptraject in de huidige woningmarkt. Kiest u voor SMASH Makelaars, dan zorgen wij voor een succesvolle verkoop.