Het aantal mensen dat op dit moment een aankoopmakelaar inschakelt is flink gegroeid. Ook niet gek met deze woningmarkt. Volgens onderzoek koopt tegenwoordig ruim 1 op de 5 kopers een huis met behulp van een aankoopmakelaar. Uit een onderzoek blijkt dat bijna de helft van de woningzoekend overweegt om een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar wat kost dat nou zo’n aankoopmakelaar?

Grote verschillen bij aankoopmakelaars

Er zitten grote verschillen in de makelaarstarieven die je bij makelaars tegenkomt en de kosten kunnen oplopen tot een paar duizenden euro. Naast de kwaliteit en manier van werken, zijn de prijsverschillen per makelaar te verklaren door de diensten die een makelaar biedt. Het wordt bijvoorbeeld bij sommige makelaars duurder wanneer u wilt dat de aankoopmakelaar meehelpt bij het zoeken naar een huis, bij SMASH Makelaars is dat dus net een beetje anders. Wanneer u een aankoopmakelaar inschakelt als u een woning hebt gevonden, liggen de kosten lager.

Courtage

De makelaarscourtage is een bedrag dat de makelaar in rekening brengt voor de afgenomen diensten. Dit gebeurd vooral bij het verkopen van een woning wordt de makelaarscourtage meestal uitgedrukt in procenten van het verkoopbedrag. Hoe hoger de verkoopprijs, des te hoger het bedrag dat een verkoper aan zijn makelaar betaalt. Bij het kopen van een woning wordt door sommige aankoopmakelaars met een courtage gewerkt, Bij SMASH makelaars werken wij met een vast bedrag. Het zou te toch gek zijn wanneer u meer voor een woning betaald u uw makelaar ook meer moet betalen.

Vaste prijs

In de meeste gevallen vraagt een aankoopmakelaar een vaste prijs voor zijn dienstverlening. Hiermee krijg jij vooraf al duidelijkheid en ben je niet afhankelijk van de prijs die de makelaar uiteindelijk voor jou onderhandelt. Soms wordt aan deze beloningsstructuur getwijfeld, aangezien de drijfveer om een lage prijs te onderhandelen minder sterk aanwezig zou zijn. Gelukkig zijn de meeste makelaars geboren onderhandelaars en gaan zij voor de beste deal voor hun klant. Maak voor jezelf een afweging welke makelaarsdiensten je tegen welke kosten wilt afnemen. Wilt u dat uw aankoopmakelaar helpt zoeken naar een woning, meegaat naar bezichtigingen, de koopovereenkomst controleert en bij de eindinspectie aanwezig is? Dan hangt daar een hoger prijskaartje aan dan als u alleen hulp wilt bij de onderhandelingen. Meer weten over onze werkwijze? Neem contact op met ons.

Vallen aankoopkosten onder kosten koper?

De kosten van een aankoopmakelaar komen wel voor rekening van de koper, maar vallen niet binnen de kosten koper. In de kosten koper zitten de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn onder andere de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor de opmaak van de leveringsakte en hypotheekakte en inschrijvingskosten van de akten in de registers.

Wanneer een aankoopmakelaar inschakelen?

Als u een woning gaat kopen, zit u waarschijnlijk met allerlei vragen. Hoeveel is de woning écht waard? Hoeveel moet ik bieden? Hoe kom ik ertussen in deze markt? Een aankoopmakelaar kan u hierbij verder helpen. Hij/zij vertelt u voordat je gaat kijken waar u op moet letten. Bij SMASH makelaars gaat er altijd een makelaar met u mee en behartigt uw belangen, als u dat wilt. Een makelaar weet beter waar u op moet letten. Zo ziet u niks over het hoofd en voorkomt u dat u een miskoop doet. Een aankoopmakelaar regelt alles voor u en neemt de juridische en administratieve rompslomp uit handen. Dat scheelt tijd en gedoe.

Bovendien kan het onder aan de streep veel geld schelen. Uw aankoopmakelaar is een doorgewinterde onderhandelaar en is niet emotioneel betrokken. En dat kan u zomaar duizenden euro’s op de aankoop besparen. Zo hebt u de kosten van je aankoopmakelaar meteen al terugverdiend!

Wat kost een aankoopmakelaar bij SMASH Makelaars?

Als u behoefte hebt aan een makelaar die vanaf de eerste bezichtiging tot aan het tekenen van de akte bij de notaris met u meegaat, dan kiest u voor onze aankoopmakelaar. Gewoon voor een vast tarief ongeacht de waarde van het huis. U betaalt niks vooraf maar pas nadat je de woning hebt aangekocht. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook heel overzichtelijk.

Kiest u voor Aankoopbegeleiding van een woning die u zelf gevonden hebt? Dan betaal u in totaal een lager bedrag, maar pas als het huis is aangekocht is. Een succesvergoeding dus! Lukt het niet om een huis te kopen, dan stopt het daar en kost het niks.

Werkgebied aankoopmakelaar bij SMASH Makelaars?

Wanneer heeft u een aankoopmakelaar nodig? U staat op het punt één van de grootste beslissingen uit uw leven te nemen. Het kopen van een nieuwe woning! Een huis kopen of appartement kopen doet u namelijk niet elke dag. Maar welke makelaar moet u kiezen? Wij zijn een kantoor dat u begeleid in de hele regio. U gaat dus samen met iemand die verstand van heeft van de regio VoorburgLeidschendamRijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Voorschoten,
Berkel en Rodenrijs, WassenaarZoetermeer en Den Haag goed kent en dat is uw eigen aankoopmakelaar.

De wijken in Den Haag waar wij als aankoopmakelaar actief zijn; (YpenburgLeidschenveenMariahoeveBezuidenhoutBenoordenhoutStatenkwartierArchiepelbuurt, Vruchtenbuurt, Vogelwijk, Belgisch parkCentrum Den HaagEscamp, Haagse Hout, LaakkwartierSchilderswijkLoosduinenSegbroek, ScheveningenKijkduinOckenburgh en Wateringse Veld).

Wilt u meer weten neem contact met ons op.

Aankoopmakelaar in Leidschendam-Voorburg