Met een aankoopmakelaar staat u er niet alleen voor.

Het kopen van een woning kan heel erg spannend zijn, u heeft tenslotte hierin weinig tot geen ervaring mee. Bovendien hebben we op dit moment te maken met een oververhitte woningmarkt. Gelukkig zijn er experts die u kunnen helpen, zoals een aankoopmakelaar. Hij of zij begeleidt u door het hele traject, wij gaan mee bij een bezichtiging of lezen voor u alle documenten door zoals de bijbehorende stukken en het koopcontract.

Wanneer schakelt u een aankoopmakelaar in

U kunt een aankoopmakelaar inschakelen op verschillende momenten en voor verschillende opdrachten: Wij van SMASH Makelaars willen u hier graag bij helpen. Wij zijn als makelaarskantoor actief in de Hele Haagse regio. Wij kennen de verschillende wijken in de regio goed en kunnen u hierbij adviseren. Ga dus op stap met een makelaar die de regio kent. Wij zijn een betrokken makelaarskantoor en begeleiden woningzoekende in; Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Voorschoten, Berkel en Rodenrijs, Wassenaar, Zoetermeer of Den Haag.
De wijken in Den Haag waar wij als aankoopmakelaar actief zijn:(Ypenburg, Leidschenveen, Mariahoeve, Bezuidenhout, Benoordenhout, Statenkwartier, Archiepelbuurt, Vruchtenbuurt, Vogelwijk, Belgisch park, Centrum Den Haag, Escamp, Haagse Hout, Laakkwartier, Schilderswijk, Loosduinen, Segbroek, Scheveningen, Kijkduin, Ockenburgh en Wateringse Veld).

Hulp bij het zoeken naar een woning

Bespreek uw woonwensen met de aankoopmakelaar en laat hem of haar voor u zoeken. Huizen worden op dit moment in razendsnel tempo verkocht. Je makelaar weet welke woningen binnenkort op funda komen. Die kennis geeft u een voorsprong. Bovendien kan dit verrassende resultaten opleveren (want uw aankoopmakelaar kijkt naar iets waar u in eerste instantie misschien niet aan gedacht zou hebben). Hij kan u ook laten weten dat wat u graag zou willen niet realistisch is en dat u uw woonwensen moet bijstellen. Misschien niet leuk om te horen, maar dit scheelt u achteraf een hoop tijd en teleurstellingen.

Bezichtigen van woningen

Een aankoopmakelaar kan u ook helpen door mee te gaan bij het bezichtigen van een woning. Hij of zij let waarschijnlijk nét weer op andere dingen dan uzelf doet. Bovendien heeft u met een aankoopmakelaar een streepje voor als er veel gegadigden zijn voor een woning. De verkoper weet dat u een serieuze kandidaat bent als u samen met een aankoopmakelaar wilt komen bezichtigen.

Advies bij kopen woning

U heeft een woning gevonden, maar twijfelt bijvoorbeeld nog over de ontwikkelingen van de buurt, hoe u het best de onderhandeling aanpakt, of de woning wel echt het geschikte huis voor u is, of dat de koopakte wel helemaal klopt. Oftewel, je kunt wel wat advies gebruiken. Vraag bij een aankoopmakelaar na hoe hij u hierin kan adviseren. Met zijn expertise bent u in staat de juiste beslissing te maken.

Onderhandelen

U vindt het spannend om voor het eerst te onderhandelen en weet niet goed waar te beginnen. Daarnaast komt er bij het kopen van een huis veel emotie kijken, u wilt tenslotte graag eigenaar worden. Intussen voel je de druk van de concurrentie. Een aankoopmakelaar heeft deze emotie niet en kan objectiever een onderhandeling ingaan. Ook kan hij een goede strategie met u bepalen en ervoor zorgen dat je niet méér voor het huis betaalt dan u van plan was, dan financieel haalbaar is, of dan dat het waard is. In het gunstigste geval koopt hij de woning voor een betere prijs aan dan u zelf was gelukt.

Alle voordelen op een rij van een aankoopmakelaar

Wilt u het liefst het hele proces uit handen geven? Ook dat kan. De aankoopmakelaar helpt u met het zoeken, bezichtigen en al het geregel tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris. U kunt zo volop profiteren van zijn kennis. Elk makelaarskantoor zal rondom de aankoop met andere diensten werken. Bovenstaand is slechts een aantal opties die in veel gevallen bespreekbaar zijn. Wij zijn een kantoor dat iedere bezichtiging met u mee gaat.

Hoe vindt u een makelaar die bij u past

Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar voor het hele aankoopproces, werkt u de komende periode veel met elkaar samen. Wel zo fijn als u een goede klik heeft met de aankoopmakelaar en het kantoor en vertrouwen in ze heeft. Zoek naar een aankoopmakelaar die de omgeving goed kent – en daardoor op de hoogte is van alle ontwikkelingen – en lees eventueel de makelaarsbeoordelingen op Funda, Google en Facebook. Vraag vervolgens zelf naar de mogelijkheden om een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek in te plannen.

Dit levert een aankoopmakelaar u op

De kosten voor het inschakelen van een aankoopmakelaar verschillen per kantoor en zijn ook afhankelijk van de diensten die u afneemt. Weet dat deze kosten niet met je hypotheek meegefinancierd kunnen worden; u moet het dus van uw eigen geld betalen. Dit is wat u ervoor terug krijgt:

  • De ervaring en expertise van een professional. Daarnaast heeft een aankoopmakelaar goed inzicht in de recente verkopen in de omgeving.
  • Iemand die u andere inzichten kan geven, uw blik kan verruimen en/of u kan helpen om uw woonwensen bij te stellen waardoor ze realistischer worden en u meer kans hebt een geschikte woning te vinden.
  • Een aankoopmakelaar houdt alle marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten en kan daardoor snel schakelen wanneer uw droomwoning in de verkoop komt.
  • Iemand die het koopcontract voor u controleert.
  • Begeleiding bij de inspectie voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt. Is alles zoals was afgesproken bij het tot stand komen van de deal?
  • Een aankoopmakelaar kan een goede strategie voor het bieden uitzetten en de juiste prijs bepalen.
  • Hij bewaakt alle belangrijke data en zal tijdig met u overleggen of alles geregeld is. Denk bijvoorbeeld aan de data voor de ontbindende voorwaarden die in de koopakte zijn opgenomen.
  • U ziet uzelf er al helemaal wonen en wilt niets liever dan het huis bemachtigen, maar een aankoopmakelaar handelt zonder die emotie. Het emotieloos onderhandelen kan ervoor zorgen dat hij een lagere koopsom weet te bereiken dan jou was gelukt.

Het verschil tussen een verkoop- en aankoopmakelaar

Alle huizen die u op funda ziet staan, staan bij een makelaar in de verkoop. Deze verkoopmakelaars komen op voor de belangen van de verkoper en kunnen – en mogen – een potentiële koper niet adviseren met betrekking tot het kopen van die woningen.

Een aankoopmakelaar werkt juist voor de koper en komt voor diens belangen op, wat een succesvolle aankoop ten goede komt.

Een aankoopmakelaar kiezen

Met een aankoopmakelaar is het een stuk makkelijker om een huis te vinden en een bod te doen. Vaak levert het kopen van een woning met een aankoopmakelaar ook een gunstigere prijs op. U kiest zelf waar in het koopproces je de hulp van een makelaar inroept.

Benieuwd naar wat een aankoopmakelaar kost, maar ook wat deze investering u verder nog kan opleveren? Neem contact met ons op.