Voor een deskundige begeleiding bij de verkoop of aankoop van uw 30 jaren woning in de Haagse regio, zoals Den Haag en LeidschendamVoorburg bent u bij SMASH makelaars aan het juiste adres. Wij vinden een goede verkoopstrategie erg belangrijk. We gaan voor een snelle een succesvolle verkoop van uw huis of appartement. Kom vrijblijvend langs bij ons op kantoor. De koffie staat klaar en we nemen alle tijd voor u. Wilt u via de mail of telefonisch iets van ons vragen? Ook dat is mogelijk. We kunnen desgewenst meteen een afspraak met u inplannen. Wij komen dan bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Er kan dan direct een gratis waardebepaling van uw woning plaatsvinden. Bevalt dit contact u, dan spreken we een tweede gesprek met u af. Op dat moment gaan we ook over tot het maken van plattegronden en foto’s. Natuurlijk werken we dan samen met een vakfotograaf. Zo snel als mogelijk gaat uw woning de verkoop in.

Den Haag en Voorburg kennen een rijke historie en kennen vele karakteristieke woningen. Een jaren 30 woning kopen is in Den Haag of Voorburg is net als in veel andere steden en dorpen, de laatste jaren zeer gewild bij mensen die op zoek zijn naar een koopwoning. De kracht van een woning die gebouwd in de dertiger jaren stijl is dat deze tijdloos is en veel karakteristieke elementen heeft. Het is een woning waarop mensen niet snel uitgekeken zijn. Bij SMASH Makelaardij hebben wij regelmatig één of meerdere koopwoningen uit de jaren 30 in Den Haag en Leidschendam-Voorburg en omgeving te koop. Onder meer in de wijken (YpenburgLeidschenveenMariahoeveBezuidenhoutBenoordenhoutStatenkwartierArchiepelbuurt, Vruchtenbuurt, Vogelwijk, Belgisch parkCentrum Den HaagEscamp, Haagse Hout, LaakkwartierSchilderswijkLoosduinenSegbroek, ScheveningenKijkduinOckenburgh en Wateringse Veld).  in Den Haag en in Leidschendam-Voorburg rond het Oude Centrum, de Parkweg, Park Vronesteijn, de koningin Wilhelminalaan en het Oost- en Westeinde, Raadhuiskwartier en Damsigt staan regelmatige jaren-dertig huizen in de verkoop.

Jaren 30 populaire bouwstijl

De bouwstijl uit de jaren 30 staat bekend onder verschillende namen en is toegepast in nagenoeg alle delen van ons land. De namen Jugendstil, Art Deco of de Amsterdamse Stijl zijn allemaal benamingen voor de jaren 30 bouwstijl. Ook de Delftse School vertoont veel kenmerken van deze bouwstijl. Ze hebben allen gemeen dat ze in de jaren 30 zijn ontstaan en dat ze allen een mengelmoes zijn van sobere architectuur en decoratieve elementen. Omdat veel mensen deze stijl aansprak, hebben veel architecten en aannemers deze stijl van bouwen overgenomen en zien we door heel Nederland voorbeelden van de eerder genoemde stijlen. Ook in steden buiten Den Haag en Voorburg zijn verschillende wijken met deze bouwstijl te vinden en is de jaren 30 woning als koopwoning tot op de dag van vandaag nog steeds zeer gewild.

Kenmerken jaren 30 koopwoning

Een duidelijk kenmerk van een jaren 30 woning is de horizontale belijning waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. Daarbij vallen de grote ramen en deuren en de forse dak overstekken ook direct op. Wat deze bouwstijl verder ook kenmerkt is de aandacht die besteed is aan het metselwerk. U kunt daar een jaren 30 woning direct aan herkennen. Ook hier komt de horizontale belijning en de symmetrie heel duidelijk in terug. Waaraan een jaren 30 ook vaak te herkennen is, is het gebruik van glas-in-lood. Dit geeft een woning een luxe uitstraling en draagt bij aan het totaalplaatje van de woning. Wat daarnaast ook een duidelijk kenmerk is van een dertiger-jaren-woning in deze stijl is de entree. Hier wordt veel aandacht aan besteed, omdat u hier eigenlijk de eerste indruk van de woning krijgt. Volgens de principes van de eerder genoemde stijlen en stromingen moet dit direct een onuitwisbare indruk zijn.

Wat ook opvalt bij een jaren 30 woning is het gebruik van kwalitatief goede materialen. In de jaren 30 werd bij de bouw van de huizen voor de kozijnen bijvoorbeeld Amerikaans grenen gebruikt, wat een veel langere levensduur heeft dan veel van de houtsoorten die in nieuwere huizen worden toegepast.

Jaren 30 nieuwbouw

De bouwstijl van de jaren 30 heeft de afgelopen jaren een ware opleving doorgemaakt. De bouwstijl wordt veel toegepast bij de bouw van nieuwe ‘jaren 30’ woningen, waarbij comfort en innovaties worden gecombineerd met de populaire bouwstijl. En deze bouwstijl kan op nagenoeg iedere woning worden toegepast. Dit is bijvoorbeeld goed te zien in Ypenburg in het plan Bosweide.

Eventuele nadelen jaren 30 woningen

Eén van de grote nadelen van een woning uit de jaren 30 is dat, hoewel de materialen kwalitatief erg goed zijn, deze wel veel onderhoud nodig hebben. Door het toepassen van nieuwe materialen (denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof kozijnen) kan hier een oplossing voor gevonden worden. Ook zijn de originele jaren 30 woningen erg tochtig en hebben de ramen in originele staat enkel glas. Door daar de isolatietechnieken en –mogelijkheden van vandaag de dag op toe te passen, kan er een woning gecreëerd worden met alle goede elementen van toen en van nu. Een jaren 30 koopwoning nieuwe stijl geniet dan ook veel populariteit bij mensen die op zoek zijn naar een huis.

Op zoek naar een jaren 30 koophuis in Den Haag of Voorburg en omgeving?

Als u op zoek bent of op zoek gaat naar een jaren 30 koopwoning in Den Haag of Voorburg is het dus eerst belangrijk om te bepalen of u echt een woning uit de jaren 30 wilt of dat u een nieuwbouwwoning wilt die gebouwd is in de stijl van de jaren 30. Als u echt een woning met karakter wilt gaat u misschien voor de eerste optie. Wilt u wel de uitstraling van een dergelijk woning maar gecombineerd met alle gemakken van vandaag de dag, dan is optie twee misschien geschikter voor u. Welke optie u ook het meest geschikt acht, in beide gevallen staat SMASH Makelaardij voor u klaar en helpen wij u graag aan een woning die geheel naar wens is.

Aanbod jaren 30 koopwoningen in Voorburg en Den Haag

Als u op zoek bent naar een jaren 30 koopwoning dan helpt SMASH Makelaardij als aankoopmakelaar u graag met uw zoektocht. Misschien hebben wij wel een interessante woning voor u in ons bestand. Wij laten u deze woning dan graag zien en kunnen u er alles over vertellen. Ook als wij momenteel geen geschikte woning in ons bestand hebben, dan kunnen wij u helpen met uw zoektocht. Als u bij ons aangeeft wat uw wensen wat betreft de woning zijn, dan gaan wij gericht op zoek en doen wij ons best om binnen een korte termijn een geschikte woning voor u te vinden.

Wilt u uw jaren 30 huis verkopen?

Heeft u momenteel een jaren 30 woning en wilt u deze verkopen? Maak dan eens een afspraak met SMASH Makelaardij om te kijken wat wij voor u zouden kunnen betekenen. Mogelijk hebben wij mensen binnen ons bestand die op zoek zijn naar een dergelijke woning en anders helpen wij u graag met het opzetten van een verkoopplan voor uw woning. Wij kennen de huizenmarkt in de regio zeer goed en weten precies wat uw woning waard is en hoe wij deze op een goede manier onder de aandacht kunnen brengen. Ook kunnen wij u terzijde staan met advies op verschillende fronten en kunnen wij u eventueel ook helpen in uw zoektocht naar een eventuele nieuwe woning.