U zoekt een makelaar voor Zoetermeer? SMASH makelaars is uw onmisbare steun tijdens de verkoop van uw woning. Er zijn mensen die zelf hun huis verkopen. Natuurlijk kunt u dit altijd proberen, maar toch komt er heel wat kijken bij de verkoop van een pand. Het verkopen van een woning is nu eenmaal niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Wij hebben als makelaarskantoor veel ervaring en kunnen u dan ook met raad en daad terzijde staan.

Er zijn bijvoorbeeld veel regels waar u rekening mee dient te houden. Verder is het verkopen van een appartement weer heel anders dan het verkopen van een woning. Logischerwijs wilt u een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor uw huis. En dat tegen de beste voorwaarden. Laat ons deze zorgen van u overnemen. Wij staan garant voor een deskundige begeleiding tijdens het gehele verkooptraject. Wilt u in Zoetermeer uw woning of appartement verkopen of bent u juist op zoek naar een woning in Zoetermeer? Neemt u dan eens contact op met een makelaar die Zoetermeer en de verschillende wijken ( Buytenwegh De Leyens, Meerzicht,  Noordhove – Seghwaert, Oosterheem,  Rokkeveen en Zoetermeer Centrum) kent, zoals Smash Makelaar. Als dynamisch en jong makelaarskantoor weet Smash Makelaars alles van de woningmarkt in Zoetermeer. Wanneer u op zoek bent naar een koopwoning in de regio Den Haag / Rotterdam, is het wellicht een goed idee om u eens te verdiepen in de mogelijkheden en het woningaanbod in Zoetermeer. Deze jonge, moderne stad met ruim 125.000 inwoners is gelegen vlakbij Den Haag aan de A12. Het is een stad met een grote diversiteit aan huur- en koopwoningen, variërend van goedkope koop appartementen in de wat oudere wijken tot ruime eengezinswoningen en luxe koop appartementen in de nieuwste wijken. Het is een stad met veel groen, een modern stadshart en uitstekende bereikbaarheid zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Zoetermeer van klein dorp tot grote stad

Hoewel het dorp Zoetermeer al meer dan duizend jaar oud is, is de gemeente zoals we die nu kennen pas ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw. In 1962 werd Zoetermeer namelijk door de toenmalige regering aangewezen als groeikern voor de stad Den Haag. Den Haag groeide uit zijn jasje en het nabijgelegen Zoetermeer moest het Haagse ruimtetekort op gaan lossen. Het dorp van destijds met ongeveer 10.000 inwoners zou moeten uitgroeien tot een zelf voorziende stad met meer dan 100.000 inwoners. In 1966 begon dit proces en in 1991 werd de 100.000e inwoner welkom geheten in de nieuwe stad. Zoetermeer werd ingedeeld in afzonderlijke woonwijken, gegroepeerd rondom een te realiseren stadscentrum (stadshart). Zoetermeer is inmiddels uitgegroeid tot een voorportaal van onze politieke hoofdstad.

Hoogbouw

Het beeld van het toen nog dorp Zoetermeer veranderde hierdoor uiteraard drastisch. In razend tempo verdwenen de weilanden en akkers en maakten plaats voor huizen en flats. Zoetermeer werd een echte stad die ontworpen werd aan de tekentafel, de gemeente die helemaal door landschapsarchitecten is bedacht en ontwikkeld. De stad is ingedeeld in afzonderlijke woonwijken, die gesitueerd zijn rond een modern stadscentrum. De eerste 10 jaar ontstonden zo de wijken Palenstein, Driemanspolder en Meerzicht. De eerste wijken bestaat voornamelijk uit hoogbouw, de andere twee zijn een mix van flats en laagbouw. Aan de rand van de wijk Meerzicht is het Westerpark aangelegd. Vanaf het begin had men namelijk een groene stad voor ogen. Helemaal in het noorden van de stad werd vanaf 1986 de wijk Noordhove gebouwd. Deze wijk ligt aan de Zoetermeerseplas, die is ontstaan door zandwinning ten behoeve van de bouwactiviteiten. Aan deze plas ligt het Noord Aa-strand.

Meer laagbouw en een modern Stadshart

In de jaren ’70 werd eigenlijk alleen nog maar laagbouw opgeleverd in de wijken Buytenwegh en Leyens. In de jaren ’80 werd het nieuwe centrum gerealiseerd genaamd het Stadshart. In het Stadshart kwamen centrale voorzieningen zoals het Stadhuis, theater en een winkelcentrum. De laatste jaren heeft het Stadshart een eigentijdse inrichting gekregen. Speciaal voor het Stadshart is straatmeubilair ontworpen. Het winkelaanbod is uitgebreid met Spazio in Centrum-West. Ondertussen ging het bouwen van nieuwe woningen gestaag verder. De focus bleef liggen op laagbouw, met ruim opgezette wijken met veel eengezinswoningen en ruimte voor groen. De laatst ontwikkelde wijk is Oosterheem, een VINEX-wijk, waarvan de aanleg begon in 2000 en die nu vrijwel voltooid is. Hiermee is het aantal inwoners van Zoetermeer inmiddels gegroeid tot 124.000.

Groene stad met uitstekende verbindingen

De stad Zoetermeer is zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het ligt aan de A12, die Den Haag met Gouda verbindt. De stad zelf wordt ontsloten door een hoofdstructuur van enkele wegen en ook in de wijken heeft men geprobeerd het aantal hoofdwegen te beperken. Wel is er een zeer groot aantal fietspaden in de stad, wat bijdraagt aan de beleving van een groene, ruimtelijke stad. Er zijn twee treinstations in de stad, vanwaar u met de trein in een kwartiertje in Den Haag bent en in drie kwartier in Rotterdam.

Moderne stad met zelfvoorzienende wijken

Wanneer u Zoetermeer vandaag de dag nog steeds ziet als een groeikern van Den Haag doet u de stad eigenlijk te kort. Het is qua omvang inmiddels de derde gemeente van Zuid-Holland en Zoetermeer behoort tot de twintig grootste gemeenten van Nederland. De stad is ook zodanig opgebouwd, dat het überhaupt nooit een soort satellietstad van Den Haag geweest is. Het is een ruim opgezette stad, met veel groen en onderverdeeld in wijken, die in hoge mate zelfvoorzienend zijn. Elke wijk heeft een wijkwinkelcentrum en een ruim aanbod aan wijkvoorzieningen op het gebied van onderwijs, verzorging, sport en cultuur.

Groene stad midden in het Groene Hart

Zoetermeer is, zoals gezegd, een gemeente met veel ruimte voor openbaar groen. Iedere wijk heeft één of meer wijkparken en er is een drietal grote stadsparken aangelegd, met veel ruimte voor natuur en sport- en recreatievoorzieningen. Omdat er relatief veel eengezinswoningen zijn gebouwd is er ook veel privégroen. Bovendien ligt de stad midden in het Groene Hart van de randstad. Daardoor is de stad aan alle kanten omringd door fraaie polderlandschappen. Aan de oostkant grenst Zoetermeer aan de Rotte dat aan de andere kant grenst aan Rotterdam.

Groot en uiteenlopend aanbod aan koopwoningen in Zoetermeer

In een middelgrote stad als Zoetermeer is er natuurlijk altijd aanbod van koopwoningen en appartementen beschikbaar. Het aanbod begint bij eenvoudige, goedkope tweekamer appartementen van circa 50 M2 . Tot dure koopwoningen in Zoetermeer van iets meer dan een miljoen euro kosten. Hier tussenin zit natuurlijk een enorme aanbod aan betaalbare koopwoningen. Het overgrote aandeel bestaat uit appartementen en eengezinswoningen, maar iedere wijk heeft een geheel eigen gezicht en sfeer, hierdoor is er toch een grote variatie, zowel qua bouwstijlen als woonomgeving en zo voor een ieder wat wils.

Koopwoningen in Zoetermeer, een jonge, moderne en groene stad

Het aanbod aan koopwoningen in Zoetermeer bestaat uit relatief nieuwe huizen, die in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw gebouwd zijn of nog nieuwere woningen in de jongste wijken. Voordeel hiervan is dat de huizen van allerlei moderne gemakken zijn voorzien. En een groot pluspunt van wonen in Zoetermeer blijft natuurlijk dat je voor hetzelfde geld veel meer de ruimte krijgt. Daarnaast het vele groen en het feit dat alle nootzakelijke behoefte binnen handbereik zijn.

Indien u op zoek bent naar een koopwoning in Zoetermeer, bekijk dan eens het aanbod van SMASH Makelaardij. Als u op zoek bent naar een specifieke woning, dan kunt u ook een zoekopdracht bij ons plaatsen. Wij gaan dan op zoek naar de woning die het beste bij u past. Wij kunnen u informeren over de verschillende wijken in Zoetermeer (Buytenwegh De Leyens, Meerzicht,  Noordhove – Seghwaert, Oosterheem,  Rokkeveen en Zoetermeer Centrum) en over de bereikbaarheid van grote steden en voorzieningen. SMASH Makelaars helpt u graag verder bij het kopen of verkopen van uw woning.

Voor een deskundige begeleiding bij de verkoop van uw woning in [woonplaats] bent u bij SMASH makelaars aan het juiste adres. Wij vinden een goede verkoopstrategie erg belangrijk. We gaan voor een snelle een succesvolle verkoop van uw huis of appartement. Kom vrijblijvend langs bij ons op kantoor. De koffie staat klaar en we nemen alle tijd voor u. Wilt u via de mail of telefonisch iets van ons vragen? Ook dat is mogelijk. We kunnen desgewenst meteen een afspraak met u inplannen. Wij komen dan bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Er kan dan direct een gratis waardebepaling van uw woning plaatsvinden. Bevalt dit contact u, dan spreken we een tweede gesprek met u af. Op dat moment gaan we ook over tot het maken van plattegronden en foto’s. Natuurlijk werken we dan samen met een vakfotograaf. Zo snel als mogelijk gaat uw woning de verkoop in.

Gebruik van Funda bij verkopen woning [woonplaats]

Als het gaat om uw woning verkopen [woonplaats], bepaalt u wat er gebeurt. Wij zijn er voor deskundige tips en adviezen, maar het is helemaal aan u hoe we de verkoop verder invullen. Wilt u liever niet adverteren op Funda, dan is dat prima. Vindt u het wel prettig om mee te doen met de organisatie van een open huis? Ook dat is mogelijk. Wij kijken altijd even met onze klanten mee voordat het huis gefotografeerd wordt. Zijn er bepaalde zaken in uw woning die veranderd moeten worden? Is het handig om een aantal spullen tijdelijk elders op te slaan? Kan een bepaalde kleur potentiële kopers afschrikken? Wij laten dit zeker weten. Toch is het helemaal aan u of u hier daadwerkelijk iets mee doet.

Korte lijntjes belangrijk bij verkoop woning [woonplaats]

Wij houden van een transparante en persoonlijke manier van werken. Het verkopen van een woning kan voor u een onzekere periode betekenen. Zeker wanneer er een bezichtiging plaatsvindt, geeft dat spanning. Wij houden u daarom continue op de hoogte van de stand van zaken. Ook na een bezichtiging volgt er snel een terugkoppeling zodat u up to date blijft.