DE VOORDELEN VAN EEN AANKOOPMAKELAAR OF VERKOOPMAKELAAR INSCHAKELEN

Als je je huis gaat verkopen of kopen, overweeg je misschien om dit zelf te doen, en wil je geen aankoopmakelaar of verkoopmakelaar inschakelen. Je wilt bijvoorbeeld kosten besparen, je hebt de woningmarkt in kaart gebracht door zelf de prijzen van vergelijkbare woningen in de gaten te houden op Funda en je vindt het prettig om zelf de touwtjes in handen te houden.

Het heeft ook duidelijke voordelen om een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar aan je zij te hebben. Het aankoop- of verkoopproces kan namelijk meer tijd kosten dan je in eerste instantie denkt, er zijn juridische en financiële aspecten waar je misschien zelf niet volledig bekend mee bent. En het samenwerken met een professionele makelaar kan resulteren in een hogere verkoopprijs of lagere aankoopprijs en een proces zonder zorgen. Hoe dat kan? We leggen het graag aan je uit.

ERVARING EN EXPERTISE IN DE WONINGMARKT

Door jarenlange ervaring en het continu volgen van de woningmarkt, weet een makelaar precies wat een passende strategie is bij de aankoop of verkoop van jouw woning. Bovendien heeft je makelaar een waardevol netwerk. SMASH Makelaars heeft bijvoorbeeld Twee vestigingen in de regio; grote kans dus dat wij de toekomstige koper of verkoper van jouw huis al kennen!

ONDERHANDELINGEN

Met een grondige en betrouwbare analyse van data en kennis van de woningmarkt kan een makelaar een realistische prijs vaststellen. Ook het onderhandelen over de prijs is een expertise van de makelaar, waardoor je de best mogelijke prijs voor je woning krijgen. Bovendien heb je bij verkoop van je woning via een van onze makelaars de mogelijkheid om je woning eerst te vermelden op onze ‘Binnenkort-te-koop-pagina’, waardoor serieus geïnteresseerden al de mogelijkheid hebben om te bezichtigen en te bieden, nog voordat de woning op Funda staat.

WONINGPRESENTATIE

Wanneer je een verkoopmakelaar inschakelt, maak je direct gebruik van andere voordelen. Onze eigen professionele fotograaf maakt een presentatie van je woning die de verkoopkansen maximaliseert. Dor de styling van je woning komen alle ruimtes optimaal tot hun recht en de fotograaf maakt vervolgens hoogwaardige foto’s die potentiële kopers aantrekken. Bovendien hebben zij de juiste apparatuur en expertise in huis om de beste aspecten van je huis weer te geven. Bij SMASH Makelaars wordt deze presentatie niet alleen digitaal weergegeven, maar krijgt je woning ook een eigen, luxe digitale brochure en landingspagina.

MARKETING

Je makelaar adviseert je over manieren om je woning te promoten zodat het maximale aantal mensen geïnteresseerd raakt. SMASH Makelaars heeft bijvoorbeeld een eigen marketingafdeling die weet welke kanalen het meest effectief zijn om potentiële kopers te bereiken, zowel online als offline. We zijn zeer actief op social media en met veel volgers hebben we een enorm bereik.

TIJD EN KOSTEN BESPAREN

Het kopen of verkopen van een woning kan een zeer tijdrovend proces zijn. Een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar heeft een professionele organisatie achter zich, om de aankoop of verkoop en alle bijbehorende afspraken van A tot Z te regelen. Hierdoor kun jij je op andere zaken concentreren.

JURIDISCHE ZAKEN

Een aankoopmakelaar en verkoopmakelaar kennen de wetten en regels met betrekking tot de aankoop en verkoop van onroerend goed en kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele geschillen. Ook zorgt de makelaar voor het opstellen van juridisch bindende documenten en het afhandelen van de transactie bij de notaris.

Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over het aan- of verkoopproces en de nodige stappen die hierbij komen kijken. Welke keuze je uiteindelijk ook maakt, daar helpen we je graag bij in een vrijblijvend en gratis gesprek!